Monday, 23 February 2015

"Aktiviti" lepas SPM

 
 

 

sekarang dah nak masuk bulan March and aku baru nak blogging. It is soo annoying, well ya nak cari mood nak ber-blogging ni susah wahai sekalian readers.

never mind, okay now, tengok pada title pun dah boleh agak, " lepasan SPM " . rasa gah yang amat bila orang tanya aku
 
 
" tingkatan berapa ni ? "
 
" dah habis form 5, lepasan SPM, tunggu result je "  



nampak macam tak kena dengan soalan right, tapi yela, macam tu la. haha. ehh kau, bila cakap macam ada rasa sesuatu. Huahahahaha..

lepas tamatnya menjawab semua kertas peperiksaan SPM students form 5 aku mula berjimba and rest. cuti dia punyala lama and sebelum cuti bukan main planned macam macam nak buat tu la , buat ni la , everything laa termasuk aku. aku bukan main berniat nak keep blogging sepanjang cuti ni tapi haremm hari ni baru nak update. besides, aku pun planned nak tengok naruto kat crunchyroll sampai habis, tapi sekarang tak habis lagi..

ada jugak yang lain habiskan masa mereka dengan ambil leseenn kerhetho semua ni dan buatkan aku rasa sedikit iri hati sebab aku tak ambil atas kes kes tertentu.

ada yang pergi kerja dan aku mula rasa menyesal sebab tak try minta kat kedai kek, aku ingat kerja kat kedai kek tu kena buat kek,

" gula icing dengan gula kastor aku tak boleh bezakan macam mana nak buat kek." 

itu apa yang otak aku cakap so aku pun ,

" haah la, tak payahla "

jadi aku terus malas nak kerja dan cukupla aku jadi syuri rumah sementara. hahahaha.

aku fikir kalau kerja dapat duitt, hahaha, aku boleh rasa macam mana nikmatnya dapat gaji. aku dapat pegang duit seratus tu pun aku rasa macam kaya sangat dah. tapi hakikatnya 100 ringgit tu boleh sara dia tak sampai seminggu or sebulan disebabkan kos sara hidup yang mula meningkat sejak akhir-akhir ni.

okay dah dah, dah jangan cakap pasal kerja.

masa cuti panjang ni, maybe ada sesetengah daripada students ni akan mula workout, buat abs ke, nak kurus ke apa. aku la tu. tapi hasrat aku sekarang *hot hot chicken poop* dan aku mula berpendapat kawal makan dan ikut diet yang sihat pun dah enough sebenarnya.
  *jangan tiru idiom mengarut ni

masa cuti ni juga, aku dapat kumpul banyak minat misalannya minat sports cars, fyi aku dah spot kereta aku suka, yeahh Lamborghini Aventador and aku study sedikit pasal engine dia dan terasa aku ni budak automotif terus. LOL. Other than that, aku ada spend masa baking makanan and walla majoriti FAILED. HAHAHAHA. aku tak nak ambil gambar sebab jatuhkan aib aku je. Aku juga ada spend masa tengok DIY kat youtube sekadar tengok je dan mula bercita cita nak buat sampai aku rasa nak conteng kasut but aku kawal nafsu nak menconteng dan faktor kekurangan bahan menjadikan cita cita aku terbantut.

next, bila aku dah habis SPM ni, aku rasa aku ni famous. why ? sebab aku dapat surat yang TULIS NAMA AKU SENDIRI. hahaha, masa dulu aku punya teringin nak dapat surat sendiri tapi tak dapat sekarang baru dapat, surat ujian saringan semua tu, tapi tak pergi pun. hahaha hambar, besides, aku pun ada dapat messages and calls cakap pasal U ni. aku rasa bukan aku sorang je yang rasa famous sebab students sebaya aku belaka dapat juga.

'maybe' some of you will say,

" lepasan SPM je baru dah over "

atau

" selok sangat, aku ni dah grade / dah habis belajar relax je " 

dear awak-awak, 
ya memang nampak macam over but dulu pun awak mesti rasa macam saya rasa tah tah lagi hebat over awak daripada saya. aku baru masuk peringkat ni so relax ah. lepas aku dah habis belajar aku update lagi ye macam mana feel dia, beyeh ? hahahaha. 

dalam masa cuti yang ditetapkan kepada kami, mamang lama boleh buat macam macam nak pergi outing ke apa or release everything yang tak sempat nak buat masa sekolah, memang cukup and sampai satu masa tu you alls akan mula rasa malas and bosan. hahahaaa. tipu la kalau tak bosan, lain la kalau travel jauh jauh sepanjang cuti tu. jadi nasihat aku, pandai pandailah you alls spend masa cuti yang ada.

till then, bye.


 
p/s gambar tak ada kaitan. lol

5 comments:

Hidayah Suhailee said...

seriously.. time blum hbis spm sibuk duk rancang macam2.. cakap " nanti lepas spm nak ini , nak blablabla" last2.. dah habis spm.. "bercuti" rasa macam apa nak buat? bosan.. bosan.. hahahaha.. kan?

Aina Ayunie said...

@Hidayah Suhailee BETULL SANGAT SANGAT.. hahaha, merancang bukan main last jadi bosan tahap gaban. hahaha

Hidayah Suhailee said...

@Aina Ayunie yup.. :) haha.. dan sekarang rasa macam tak tau nak buat apa.. asyik terperap dalam rumah..

Aina Ayunie said...

@Hidayah Suhailee haha, tahu takpe. nanti bila dah start study mula rindu nak cuti lagi. haha

Intan Safiya Nor Azuairi said...

goodluck akak :D . followback bllog saya boleh hehe