Friday, 18 January 2013

Tukar url blog?


Assalamualaikum, Selamat Sejahtera, Salam One.M, and Salam One Blogger . . .


haihh, sudah cuti rupanya ye. bukan cuti sebulan pun, 2hari je.. haha. cuti 2 hari tak cukup sebenarnya kan? kalau cuti 2/3 bulan fuhh, awesome, tapi terbantut la pendidikan.. sekarang ni masa cepat sangat kan? laju bak kereta Audi, haha.. 

okay, tengok pada tittle entry post ni, korang pun dah boleh agak right? okay, tah macam mana tiba-tiba terlintas di fikiran aku yang aku nak tukar url blog tau, daripada catatansigadisloading.blogspot.com ke enaayunie.blogspot.com / ainaayunie.blogspot.com .. aku tanya kawan aku,


me : "aku rasa macam nak tukar url blog ah, tapi ada risiko dia"

she : "apa?"

me : "nanti kalau tukar url baru, kat google search nanti, akan keluar sikit je, daripada url yang   sebelum ni

she : "kenapa nak tukar?"

me : "panjang sangat url dia"

she : "nama blog kau tu unik, jarang orang terfikir" *KembangHidung time tu  >.<


ada additional la sikit pada ayat tu, tapi masih lagi in okay.. banyak risiko kalau aku ubah url sebenarnya kan? korang pun tahu apa risk dia kan? terlalu banyak risiko dia.. aku fikir kalau panjang-panjang url susah nak search right? hemm, and one more, url aku catatansigadisloading.blogspot.com not cacatansigadisloading.blogspot.com . aku tengok most salah type kat situ.. tu yang rugi tuh, haha..

oh ye, kita out pada tajuk yeh, esok aku and buddies aku pergi main futsal, wihii, so, nampak aku panggil cepat-cepat kat Kuantan la, kalau cari aku kat Johor, memang takkan jumpa lahh,,. haha..

masuk balik pada tajuk,

so, apa pendapat korang? should i change it, or still use this url...



Suka? Like la
Rajin? Komen la
Maaf atas penggunaan "Aku" kepada yang lebih dewasa
Terima Kasih

4 comments:

✿A I N A A✿ said...

Nak tukar url ye???? nanti ena msg kt FB ye...

Nadia Johari said...

memg ade effect erk kalo tukr..

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@✿A I N A A✿ haah, tp tak sure lagi.. hee, okey :)

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@Nadia Johari ehh, mesti ada punya.. kena pandai tangung risiko la.. hemm