Friday, 11 January 2013

Subjek baru belajorr


Assalamualaikum, Selamat Sejahtera, Salam One.M, and Salam One Blogger . . .


wahaaa... sudah seminggu aku tak update blog, seminggu jugak aku dah belajar semua subjek mahupun teras atau elektif dan sudah seminggu jugak lah aku menjalani kehidupan sebagai seorang student.. subjek elektif yang super grrr.. haha.. orang cakap Add Math, Bio, Chemist, Fizik susah, senang pun ada.. bagi permulaan setakat ni Alhamdulillah aku still faham.. walaupun ada ting-tong-ting-tong disitu. haha.. Bio la aku  lambat sikit, mana taknya, banyak komponen nak kena tahu, tak percaya? tengok bawah ni..


 

haha, gambar ni aku ambil dari blog cikgu, http://cikgunaza-biologi45.blogspot.com/2012/02/komponen-sel-haiwan-sel-tumbuhan.html . nak study copy link tu tengok gambar dekat atas ni baru aku faham sikit, sebab dekat buku teks lain, reference book pun lain, and label dia ada yang incomplete.. chemist okay, yang super bila ada kat buku teks ada eksperimen tentang ubat gegat.. ubat gegat ada nama saintifik tu weh, haha.. naftalena nama dia.. hoho.. memang senyum sorang-sorang la aku.. Fizik pasal persekitaran kan? pasal pressure bagai.. Add math mula-mula faham, bila buat latihan dah berbelit-belit.. bila aku and kawan aku pergi tanya, Alhamdulillah dapat juga aku faham..

perasan atau tidak, subjek, mt, sn semua tu dah bertukar bahasa kan? bagi aku, aku agak susah nak faham dalam bahasa melayu.. bukan nak berlagak mak salleh, cuma kita dah dibiasakan belajar guna bahasa inggeris jadi agak berbeza. bila aku tengok kat buku, perkataan yang simple pun aku boleh tak tahu maksud dia, contoh macam 'pemejalwapan' .. aku bukan tahu apa benda dalam bahasa melayu, kena dalam bahasa inggeris baru aku tahu yang tu 'sublimation' .. haha, kena biasakan bahasa melayu ni.. haha

jadual kelas aku ada 2hari balik lambat daripada pelajar lain. trak kadang-kadang ambil awal, kadang-kadang ambil lambat.. ada satu hari ni, lepas habis subjek kimia, balik, dalam pukul 1:45ptg lebih gitu, trak dah lepas, kena tinggal la maksudnya. heee, aku telefon mak aku, tapi ...

"sorry, please call later"

haha, so ternampak budak sekelas nak pergi bustop jalan besau tu, aku stopkan dorang.. sebab most of them setaman dengan aku, so, aku dengan kawan aku apa lagi pergi la bustop, naik bas Rapid yaww ! dulu jeles aku tengok kawan aku naik rapid, so aku nak try la kan.. haha.. mamang kena lintas jalan laa.. laju kereta lalu, vroomm ! 



 hah, amek kau bukti terus.. jyeahh, percuma tu, sampai bulan April, bulan feveret aku ! haha.. kalau dah percuma, siapa tak nak, memang ramai la yang naik, tapi masih lagi muat untuk aku masuk, haha.. agak seronok jugak walaupun sekejap, 1st time naik, memang macam ni, haha..

so, sampai sini jela bebelan aku sepanjang minggu ni, tunggula entry untuk minggu depan, kalau homework tak bertimbun,, miahaha.. wish me luck for study those subject.. meoww.. *MukaPoyo




Suka? Like la
Rajin? Komen la
Maaf atas penggunaan "Aku" kepada yang lebih dewasa
Terima Kasih

7 comments:

Nour Adieb said...

subjek bio... x ambik :)

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@Nour Adieb haha, nak tak nak kena ambil juga, =p

Nadia Johari said...

dah lama dah amik..dah x ingt dah..hehe..

Nadia Johari said...

nak tanyer mcm mana aina buat kotak you may like this tu??..nnt bgtau kat akk kat msg fb erk..=)

✿A I N A A✿ said...

bila tengok skrg ni, rasa senang je.. tapi masa spm dlu, yang Allah bukan kemain payah nak hafal.. now, Alhamdulillah dah tersemat di kepala.. ngeeeee

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@Nadia Johari haha.. okay la akak dah lepas subjek ni,

oh, okay-okay, nanti saya pm akak,, =3

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@✿A I N A A✿ haha.. samalah, bila kita dah lalui semua tu, baru kita rasa senang.. haha