Thursday, 13 December 2012

Review Blog

Assalamualaikummm !! crabemoticon


STICKY POST
SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU


dan selamat malam bagi readers.. yeah, Malaysia 1 Thailand pun 1.. takpe, ada lagi
satu game, InsyaAllah, kalau ada rezeki Malaysia menang, Ngaummm.. okay, seperti yang sedia maklum,
yang Aina and Anis akan buat review blog..  entry ni agak berlainan sikit, sebab Aina kena bahasakan
diri Aina dengan nama "Aina" . Kebiasaannya Aina bahasakan diri dengan perkataan "Aku" tapi
sebab blog review ni ada yang upper sikit, jadi tak sopan la kata aku kan?

okay, without wasting time.. jom.. *Ingat macam JJCM ke
Perhatian !!
before that mintak maaf ye, sebab printscreen, hehe





dia sedang melihat anda.. haha
okay, first sekali, blog Abam Zam.. mm, sebenar-benar-benarnyakan.. Aina jeles giloz dengan Abam
ni, why??! sebab setiap kali Abam Zam ni join Segmen or GiveAway ni, mesti menang, segmen Aina and Anis ni pun menang juga.. Okay apa.. tu orang kata sustenance .., rezeki.. Blog Abam ni jugak nampak 
macam femes jugak, tengok la follower Abam Zam ni, 3000+ , jeles sekali lagi..

 kadang-kadang suka jugak baca entry Abam ni.. tapi tak komen pun, segan, =P .ohh, lupa bila tengok gambar Abg Zam ni dari jauuuuhhhhh sebijik macam kawan Aina.. haha, serius takde nak main-main.. haha..so, kalau korangnak tahu jom la pergi kat blog Abam Zam ni.. kalau suka, dialu-alukan follow abam ni, *tiada unsur paksaan 




next, blog Kak Aimi .. woww, superb model ni.. baru tengok header dah pose like model, wuu, tak mustahil
ada banyak admire, wahaha,.masa first time tengok blog Akak ni, terkejut jugak sebab tengok muka Akam macam Hanez Suraya, tak percaya? Pergi Google tu,. haha.. blog akak ni serba pink mehh.. follower pun banyak power, haaa, okay, Aina kalah.. selalu jugak tengok belog Akak ni, active dalam join segmen ni..

kalau korang tengok betul-betul kat pages, ada modelling tips kan? haa, siapa yang teringin nak jadi
model, click situ, heii, bukan senang orang nak share tips nak jadi model.. agak-agak okay tak Aina jadi model?? hemm, *dah start berangan dahhh.. moh la kita ramai-ramai terjah blog akak pinky ni.. tak paksa pun nak follow, biarla follow kerana kita suka, bukan dipaksa, okay? good !




klik banner untuk ke blog Meyra.. 
cantik tak header Meyra ni? of course la, masa buka je blog ni, serius Aina terpegun, cantik bah..
Meyra ni jugak Sabahan blogger, Meyra ajar Aina bahasa Sabah boleh tak? hha.. she also looks pretty...nak ngorat? tanya la tuan empunya badan.. haha..apa yang bestnya blog ni ialah kat bahagian pages Personal Data and About Me tu.. seronok baca.. follower Meyra 100+ takpa, lama-lama,  mesti banyak follower nanti,.. okay?? haha

hemm, apa lagi yerr.. haa, blog ni blog macam orang lain juga, lebih kepada personal blog,
cerita tentang real life diaorang.. kan-kan?? apa lagi, jom la ushar blog Meyra.. follow nak? hehe,..




hahaaa, tukar header eaaa..cantik-cantik.. ni blog yang ke-4 Aina review.. okay,.. firstly nak bagitahu, cantik 
background dia, star in outer space, wuuu, Milky Way ada? haha.. blog ni kalau tak silap dihandle oleh 2 orang admin, AtiQah and Haziqah.. tapi tak pasti la.. rasanya yela kud.. blog ni Aina buka tenang je, maybe 
sebab background kud yang mempengaruhi mata Aina mengoda.. wuu, phewitt, ni bukan nak puji saja-saja, 
tapi betul-betul.. haha, *perlukah nak tekankan macam tu sekali? 

blog ni jugak, ada tutorial for blogger, either junior or senior... so, korang boleh try la tutor kat blog ni.. okayy? besides, ada freebies.. and tips.. actually kalau nak buat tips ni, kena banyak berfikir, kalau Aina nak buat tips-tips, hemphh, sampai kesudah tak siap, sebab tak tahu.. herrr.. so, jom? jom pergi mana? bukan Jom Heboh heh, pergi kat blog ni la.. klik banner comel tuuu..



and the lasttttttly, is Kak Uzu..actually Aina pun tak sangka yang Kak uzu join segmen Aina and Anis..  wuu, macam Taylor Swift versi Malaysia dah Aina tengok, haha.. cantik.. akak Uzu ni Sabahan blogger jugak, sama macam Meyra.. blog akak ni, femes wehh, jangan main-main, pernah masuk surat khabar.. jeles ni-jeles ni.. orang femes mustahil la tak jadi buruan media kann? blog akak uzu ni best baca page Owner.. 

next, akak Uzu ni jugak memang kamching dengan blogger superb like Abam Apit, Kak Afizah, and Kak Shida.R .. tengok la giveaway terbaru kat blog Kak Uzu ni.. tak payah la cakap pasal bilangan followers,
memang Aina kalah la.. harhar..  jom pakat serbu blog akak uzu ni.. =3


dan demikian la blog review yang dipersembahkan oleh Aina.. sakit tulang looo.. urut balik.. haha.. untuk 5blog lagi untuk direview akan di update oleh Cik Anis.. okay?


p/s : kalau ada tersalah kata yang boleh membuat owner-owner blog atas ni, mintak maaf la ye, tak terniat pun.. 1 Malaysia..hehe


alang-alang singgah, jom follow sini?

crabemoticonSuka? Like laaa
Rajin?? komen la!
thank you-thank you-thank you!

4 comments:

Meyra John said...

Comel! Thanks. ^^ Boleh bah, kita belajar pelan-pelan. Eh? Lebih kpd personal life story ka? Haha. Kan suda title blog "My life My story" tu la pasal. Tapi mungkinlah. Btw, terima kasih sekali lagi yeah. :3

p/s; linkkan add. twitter, mahu follow. :P

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@Meyra John haa, wokeh, hee, okay, nanti saya bagi add. twitter..

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

♛ Aina Ayunie ♛ said...

@wisata bakti alam terima kasih yaa