Friday, 22 November 2013

Sudah Tua Rupanya Aku... emmm



.)

holla readers.. 
dah nak masuk sebulan aku tak update blog, eventhough dah cuti seminggu lebih,. haha, sekarang bulan 11, tak lama lagi bulan 12... then masuk la tahun 2014.. cepat masa berlalu, and aku pun makin besar,. hei, not besar chubby tu hokey.. nak kata tua tak juga, aku muda okey,. baik kata dewasa berlapis sikit. haha..

sekarang ni aku tingkatan 4, tahun depan dah SPM. cepat nyewww.. haha,. aku ingat lagi masa aku naik sekolah menengah, hari pertama kasut dah kena lumpur, bad lcuk sungguh, naik form 2 pun sama jugak kasut kena lumpur, haishh.. naik sesi pagi, dah PMR.. and tahun ni tingkatan 4.. 

most probably orang yang dah tua a.k.a dewasa ni nak jadi kecil balik. no, maksud aku, bukan jadi kecil macam Alice in Wonderland. kecil macam budak-budak. kalau aku, aku pun nak kembali ke zaman budak-budak aku dulu. muka comel, flawless, adorable. wahaha. euuuu, mengada pulak dah aku, haihh.. zaman budak-budak ni mana ada stress. apa yang ada kat dalam otak dorang just main, main, and main. haa satu lagi, makan dengan tidur. tu je la.. kita yang dah makin besau ni, dengan kerjanya, homework-nya, macam-macam lah,. 

ada jugak, budak kecik nak jadi besar.. haha, biasala tu, korang pun sama jugak apa dulu-dulu cakap gitu.. haha.. dulu-dulu masa kecil zaman aku mana ada iphone, psp belaka ni, gadget-gadget tak ada pun, yang ada pun cuma lah colouring book, pensel warna stabilo, swan je.. but children nowadays lain, baru tahun 6 dah ada iphone! blekberi. aku yang besar ni pun dapat pegang phone nokia je. haih,.,. hebat mak bapak dorang. kecik kecik mana boleh pegang phone canggih, rosak mata di awal usia.. lagipun nanti hilang padan muka.. *ayat jelous sebenar benar benarnya. haha.

back to our discussion, selepas habisnya SPM dapat rehat sebulan lebih juga, lepas dapat result SPM ikut hala tuju masing-masing based on SPM result.. hemm,. pisah dengan kawan sekelas *sad . kerja, get married and so on. tu la kitaran hidup manusia. kita hidup di dunia bukan bersahaja, tapi beribadat kepada Allah SWT.. nak tak nak, we must.. 

" alangkah ruginya umur hari ini yangg sepatutnya digunakan mencari redhaALLAH dan bila kita mati kita tidak akan dinilai apa kita tahu tentang orang lain tetapi berapa banyak kita meningkatkan amalan dan keimanan kita - Prof. Dr Muhaya Mohamad "

biarlah kenang sentiasa menemani kita, walaupun kita meningkat usia, memori yang sedia ada takkan hilang..hemph, jangan asyik ingat Midnight memories hok One Direction tu,. Besides, jangan ingat ayat macam ni untuk orang berpakwe makwe je,. benda lain pun boleh heh.. --' . haha.. so that's all for this entry.. hee, panjang? memang panjang.. huahaha.. amigoss.. :D

Never!! :(

2 comments:

Fariha Abdullah said...

Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
Jemput baca post saya yeaahhh…

1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/